Търсене: 


Предстоящи турнири

Вътрешен календарКазанлък
17.08 - 19.08
ДИП по ускорен шах и блиц - момичета до 10,12 и 14г.
Организатор: ШК Казанлък
 
Открити турнириВарна
02.07 - 09.07
Надеждите на света
Организатор: НДШФ Морско конче
Информация за Download

База данни
Изберете година:
В тази секция са представени турнири, проведени в България, за които има налични партии. Те са подредени в хронологичен ред. На екран се появяват състезанията от съответната година. Останалите турнири, подредени по години, можете да изберете от падащото меню.

Картотека
Търсене:
по
 Съдийство
Съдийска комисия
Списък съдии
Правилник на шахматната игра
Правилник на ФИДЕ за Швей-царска система
Швейцарска система, базирана на рейтинга
Съдийски доклад
Ръководство за работа с елек-тронния часовник DGT
 
Съдийски Новини

Съдийски доклади
16.06.2021
Съдийската комисия към БФШ напомня на всички главни съдии на шахматни състезания, че трябва да изпращат докладите за проведените състезания в 10-дневен срок.

Подробности

Документи
Устав на БФШ
Правилник за състезателните и трансферните права
Дисциплинарен правилник
Наредба 2021

Библиография
Индивидуалните първенства 1933-1948
Автор: Стефан Сергиев
2021г.

Шахматната игра е известна по българските земи още от времето на Първото българско царство. За това има неоспорими доказателства – намерените при архе...
Подробности

Новини

Историческа победа за българския шахмат - Антоанета Стефанова е световна шампионка!
05.06.2021
Една мечта се сбъдна - детето чудо на българския шахмат, което още от шестгодишната си възраст е в центъра на вниманието на шахматната и спортна общественост, осъществи своята мечта.
Подробности
Веселин Топалов в борба за световната титла.
27.06.2021
Веселин Топалов и Александър Делчев участват в световното първенство за мъже, което се провежда от 18-ти юни до 13-ти юли в Триполи (Либия). Участниците са 128 и ще излъчат световния шампион по системата на елиминиране.

В първия кръг Топалов победи с 2 : 0 Абулхук (Либия), а Делчев се наложи с 1,5 : 0,5 над Галкин (Русия). Според схемата те трябваше да се срещнат още във втория кръг помежду си и за голямо наше съжаление един от двамата неминуемо отпадаше от по-нататъшната борба за титлата. Веселин Топалов успя да спечели и двете партии и това бе краят на участието на Александър Делчев в световното първенство. Сега всички наши надежди са насочени към Веско.

В следващия трети кръг той се изправи срещу Сергей Мовсесян (Словакия). В първата партия Веско с белите фигури завладя инициативата още в дебюта и след блестящо проведена атака принуди Мовсесян да сложи оръжие на 36-ия ход. Втората партия с черните фигури Топалов получи леко преимущество след дебюта. Мовсесян предложи реми, с което на практика се признаваше за победен в мача.

Вчера българският претендент за титлата спечели първа победа на първата част от осминафинала. Веско продължава уверено напред и днес ще се бори за класиране на четвъртфинал. Срещата започва в 15,30ч. и може да бъде наблюдавана на живо на официалния сайт на първенството.
Официален сайт.
Кандидатстудентска кампания в НСА
07.06.2021
Започна кандидатстудентската кампания за прием на студенти в НСА, специалност шахмат. Документи се подават от 21-ви юни до 6-ти юли. Определената бройка за тази година е 2 мъже и 2 жени. Ако местата за жени не се заемат, бройката се попълва от мъже.
Подробности
Шахматна мисъл

Брой 2

Брой 3

Брой 4Връзка с нас
© 2021-2021 ChessBG.com, Всички права запазени