Търсене: 


Новини


Допълнения - Личностите в българския шахмат
31.01.2008
В публикуваните визитни картички от подготвяната за печат книга „Личностите в българския шахмат” има пропуски и неточности. В момента се довършват визитните картички на гросмайсторите Тодор Тодоров, Евгени Янев и Младен Гуджев, на международните майстори Веселин Драгиев, Иво Донев, Петър Дренчев, Димитър Мархолев, Димитър Дочев, Нанко Добрев, Огнян Тодоров, Калин Каракехайов, на майсторите на спорта Стефан Симеонов, Лейла Димитрова, Александър Йовчев, Илия Цветков, Николай Ставрев, Валери Лилов, Тихомир Янев, Олга Васева, Мартин Вълев и др. Те ще бъдат публикувани поетапно. След 15 февруари ще започне подмяната на текстовете по отделните букви.
Във втория вариант ще бъдат отстранени посочените от вас грешки. Ще бъдат поставени и снимките. Третият вариант, преди книгата да бъде дадена на печат, ще бъде публикуван на интернет страницата в края на месеца. Целта е да бъдат отстранени всички констатирани слабости и пропуски. Чакаме вашите съобщения, допълнения и предложения на посочения адрес: schachlichnosti@abv.bgНовини

Изгодна оферта за часовници и онлайн оборудване
30.01.2008
Във връзка с предстоящото провеждане на Европейските първенства за мъже и жени, БФШ направи запитване за закупуване на оборудване до холандската фирма DGT Projects. От страна на фирмата производител се получи изключително изгодна оферта (тъй като са заявени големи количества):
електронни часовници DGT XL - 59 EUR
комплект за онлайн предаване (табло, фигури и свързващ материал) - 357 EUR.
Цените са крайни, с включено ДДС и включена такса за доставката - франко София.
Шахматните клубове, които желаят да закупят оборудване на тези преференциални цени, да се свържат с БФШ до 15-ти февруари 2024 г., за да бъдат включени в общата заявка.
Допълнения - Личностите в българския шахмат
31.01.2008
В публикуваните визитни картички от подготвяната за печат книга „Личностите в българския шахмат” има пропуски и неточности. В момента се довършват визитните картички на...
Подробности
Личностите в Българския шахмат
25.01.2008
Това е първият вариант на подготвената за печат книга. В нея са представени визитните картички на повече от 700 шахматисти, деятели, треньори, съдии и общественици, допринесли за развитието на шахмата в България през годините. Има пропуски и неточности, които с ваша помощ трябва да бъдат отстранени. Всички бележки, предложения за промяна на снимки, партии и др. ще бъдат взети под внимание. Целта е всеки да бъде представен според приноса му и посочените данни за него да бъдат достоверни.
Предложенията си изпращайте на адрес: schachlichnosti@abv.bg в срок до 15 февруари т.г. Книгата ще бъде отпечатана в ограничен тираж, съобразно направените заявки, в началото на март и представянето й ще стане по време на държавните индивидуални първенства за мъже и жени в Пловдив.
Ще се разпространява само чрез БФ Шахмат. Заявки ще се приемат до 25 февруари на посочения е-mail, или във федерацията.
Цена на един брой с твърди корици – 18 лв., а с меки корици – 14 лв. Заплащането ще става при получаване на книгите.
Натиснете бутона подробности за да отидете на книгата. В нея фамилиите са подредени по азбучен ред
Подробности
Общо събрание на БФ Шахмат
26.01.2008
На 26-ти януари в София, в една от залите на Грандхотел София се проведе редовното отчетно-изборно Общо събрание на БФ Шахмат.
Подробности
Напусна ни най-голямата шахматна легенда на XX век
18.01.2008
На 17-ти януари 2024 г. в Рейкиявик на 64-годишна възраст почина световният шампион и най-голямата шахматна легенда на XX век Роберт Джеймс Фишер.
Каквото и да се каже за него ще бъде нищожно малко. Все пак не може да не се отбележи, че той е човекът преобърнал в началото на 70-те години отношението към шахмата в световен мащаб. Сегашното младо поколение в момента жъне плодовете на неговата борба за издигането на авторитета на шахматната игра.
Загубата за световното шахматно движение е огромна!
БФ Шахмат изказва от името на всички български шахматисти най-искрени съболезнования на семейството му.
Покани за турнири

В тази секция се публикуват пристигнали в БФШ покани за участие в турнири. Желаещите трябва да дадат заявка. Предимство се дава на заявки от ШК.

В момента няма покани


Шахматна мисъл

Списанието престава да излиза в печатен вариант. Започвайки от бр.8 на 2024 г. то ще може да се разглежда в електронен вид на сайта (в PDF документ). За да отворите желания брой, ще ви е необходима програмата Acrobat Reader.


Брой 1 и 2

Брой 3 и 4

Брой 5 и 6


Шах в училище

Брой 4

Брой 5

Брой 6

Връзка с нас
© 2024-2008 ChessBG.com, Всички права запазени
С подкрепата на Chess Mix