Търсене: 


Новини


Личностите в Българския шахмат
25.01.2008

Списък на личностите,
включени в книгата


А Б В Г Д Е Ж З И Й

К Л М Н О П Р С Т Ф

Х Ц Ч Ш Щ Ю Я



Новини

ДИП за мъже и жени
12.03.2008
От 14-ти до 24-ти март 2024 г. в Новотел Пловдив се проведоха ДИП за мъже и жени. Шампион при мъжете стана гм Васил Спасов. Сребърният медал стана притежание на мм Милен Василев, а бронзовият на Красимир Русев. При жените шампионската титла убедитилно бе спечелена от Елица Раева с много високия резултат 9 т. от 11 възможни. Сребърният медал бе завоюван от гм Мария Велчева, а бронзовият от Ива Виденова.
Норми за международен гросмайстор покриха мм Милен Василев и мм Красимир Русев. Норми за международен майстор (жени) изпълниха Елица Раева, Ива Виденова и Адриана Николова.
Подробна информация на официалния сайт




Условия за участие на българските шахматисти и шахматистки в Евро 2024 - Пловдив
10.02.2008
Приключи крайният срок за записване по установеният ред. След 15-ти март 2024 г., съгласно регламента ще се налага глоба от 100 EUR - абсолютно на всеки без изключение.
Натиснете бутона подробности, за да се запознаете с всички условия за участие.
Подробности




1-ви Мемориал Христо Геренски
21.03.2008
От 21-ви до 26-ти март в шахматен дом Георги Гешев в София се проведе 1-ви Мемориал Христо Геренски. Право на участие имаха само ветерани, а както виждаме от стартовия лист, турнирът бе уважен от най-добрите наши състезатели в тази възрастова група. Гм Любчо Спасов убедително завоюва първото място с отличния резултат 8 т. от 9 възможни.
Подробна информация






Личностите в Българския шахмат
09.03.2008
Готов е вторият подобрен вариант на книгата Личностите в Българския шахмат.
Взети са предвид направените препоръки и допълнения. Натиснете бутона подробности за да отидете на книгата.
Подробности




Споразумение между МОН и БФШ
13.02.2008
Във връзка с подготвяното споразумение между МОН и БФШ, шахматните клубове следва да проучат възможността в кои училища на тяхната територия се водят занимания по шахмат и в кои от тях могат да се сформират отбори за участие в 3-то Европейско първенство на училищните отбори от 20 до 28 юни във Варна. В първата половина на месец май БФШ ще организира контролни състезания между кандидатите. Разходите на първите 2 отбора във всяка възраст - до 10, 12, 14 и 16 г. без пътните ще бъдат обезпечени.





Покани за турнири

В тази секция се публикуват пристигнали в БФШ покани за участие в турнири. Желаещите трябва да дадат заявка. Предимство се дава на заявки от ШК.

В момента няма покани


Шахматна мисъл

Списанието престава да излиза в печатен вариант. Започвайки от бр.8 на 2024 г. то ще може да се разглежда в електронен вид на сайта (в PDF документ). За да отворите желания брой, ще ви е необходима програмата Acrobat Reader.


Брой 1 и 2

Брой 3 и 4

Брой 5 и 6


Шах в училище

Брой 5

Брой 6

Брой 1





Връзка с нас
© 2024-2008 ChessBG.com, Всички права запазени
С подкрепата на Chess Mix