Търсене: 


Новини


Писмо от Президента на БФШ до шахматните федерации членки на FIDE
17.06.2010
16 юни 2024 г.
София

До

Президентите на шахматните федерации
членове на FIDE

Уважаеми господа,

Българската шахматна федерация издига кандидатурата на черноморския курорт „Албена” за домакин на шахматната олимпиада през 2024 г. Курортът е уникален. Той съчетава в себе си безкрайна крайбрежна ивица с красива зеленина и горски пейзаж. Курорт „Албена” се намира само на 40 км от летище Варна, до което може да се стигне от всяка точка на Европа.
Курортът „Албена” е известен шахматен център не само в България, но и в света. От 1969 г. там са проведени много шахматни турнири и други състезания, в които са участвали редица известни шахматисти, сред които бившите световни шампиони Михаил Тал и Нона Гаприндашвили,
Условията, които курортът предлага за организирането и провеждането на шахматната олимпиада и конгреса на FIDE са уникални – хотелите се намират на не повече от 500 м. от залата за игра и конгресния шахматен център. Толкова е и разстоянието до морето. Храненето на състезателите и придружаващите ги лица ще бъде в самите хотели, които са с 4 и 5 звезди. За първи път в историята на шахматните олимпиади се предлагат условия, при които няма да има нужда от вътрешен транспорт, а това е от изключително значение днес, когато всяко закъснение за партията е фатално за шахматиста. Курортът и красивото Черно море предлагат отлични условия за отдих и плаж.
Изпращаме ви рекламен проспект, за да се запознаете с прелестите на това райско кътче наречено „Албена”.
През последните години Българската федерация по шахмат работи неимоверно много за популяризирането на шахмата и разширяване на неговото влияние. Кандидатурата на „Албена” за домакин на шахматната олимпиада е част от дългосрочна програма за развитието и утвърждаването на курорта като световен шахматен център. Тази програма включва организирането и провеждането на състезания като Турнира за световната купа за мъже, турнири от „Гран при” за мъже и жени, Европейски индивидуални първенства за юноши и девойки в различните възрастови групи, Световни първенства под егидата на FIDE, състезания за незрящи и шахматисти с увреден слух, двустранни срещи, открити турнири, прояви на шахматните проблемисти и др.
Провеждането на шахматната Олимпиада в „Албена” през 2024 г. ще бъде съпроводено с редица съпътстващи пропагандни мероприятия, които ще доставят удоволствие на всички участници и гости на олимпиадата.
Обръщаме се към вас с молба да подкрепите нашата кандидатура.
Заповядайте в Албена през септември 2024 г.!
Станете съпричастни на едно уникално шахматно състезание!

С приятелски шахматен поздрав,

д-р Стефан Сергиев
Президент на БФ ШахматНовини

БФШ издигна кандидатурата на Силвио Данаилов за президент на ЕШС
28.05.2010
На свое заседание от 28.05.2010 УС на БФШ взе решение да издигне кандидатурата на вицепрезидента на федерацията г-н Силвио Данаилов за президент на ЕШС. Предложението бе прието единодушно и в близките дни ще бъде изпратено официално писмо до централата на Европейският шахматен съюз.
Пълната информация за платформата на кандидата можете да намерите на неговият официален предизборен уебсайт
До Председателите на ШК
26.03.2010
Българската федерация по шахмат напомня на Председателите на шахматните клубове, че съгласно решение на Управителния съвет от 19 март 2024 г. всички шахматни клубове, членове на федерацията следва до 1 август т.г да отчетат членския си внос и представят списъци на своите членове. На заседанието си от 12 юли т.г. УС на БФ Шахмат реши да бъде публикуван списък на клубовете. В него клубовете са оцветени в три цвята. В зелено са клубовете с редовно членство, с червено - нередовните клубове и с черно - клубовете, на които е дадено условно членство до 1 август т.г да приведат в изправност документацията си. След 1 август т.г. УС на БФ Шахмат ще публикува списък на клубовете, които ще имат право да участват съгласно Устава на федерацията, с право на глас, в предстоящото Отчетно - изборно събрание през януари 2024 г.
Списък на клубовете

ДОП за юноши и девойки
22.07.2010
Във връзка с крайно недостатъчния брой заявки за участие и постъпил протест от водещи шахматни клубове, Държавните отборни първенства (ДОП) за момчета и момичета до 12 год. и ДОП за юноши и девойки до 16 год., които трябваше да се проведат в Старозагорски минерални бани между 1 и 11 август 2024 г. се отлагат за по-късен период. БФ Шахмат ще обяви своевременно мястото и времето на провеждането им.
Писмо от Президента на БФШ до шахматните федерации членки на FIDE
17.06.2010
Във връзка с кандидатурата на Българската федерация по шахмат и курортен комплекс „Албена” за домакини на Олимпиада 2024, Президентът на БФ Шахмат д-р Стефан Сергиев изпрати официално писмо до шахматните федерации, членки на Международната федерация по шахмат - FIDE.
Подробности
Писмо от г-н Бойко Борисов до гм Веселин Топалов
21.05.2010
Натиснете бутона подробности, за да се запознаете с писмото на министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов до световния вицешампион гм Веселин Топалов.
Подробности
Покани за турнири

В тази секция се публикуват пристигнали в БФШ покани за участие в турнири. Желаещите трябва да дадат заявка. Предимство се дава на заявки от ШК.


Варна
18.08 - 24.08
Лагер-сбор на гм Васил Спасов „Варна 2024”

Шахматна мисъл

Брой 3

Брой 4

Брой 5


Шах в училище

Брой 1

Брой 2

Брой 3Връзка с нас
© 2024-2010 ChessBG.com, Всички права запазени
С подкрепата на Chess Mix