Търсене: 


Новини


Писмо от г-н Бойко Борисов до гм Веселин Топалов
21.05.2010
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ

София, 12 май 2024 г.До

Гросмайстор ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ
Уважаеми г-н Топалов,Приемете най-искрените ми поздравления за добрата и спортсменска игра по време на срещите за Световната титла по шахмат. Вашите умения, талантът Ви и безспорните качества, които винаги демонстрирате, за пореден път накараха сънародниците ни да се гордеят с това, че са българи.Въпреки загубата, която без съмнение беше изключително достойна, аз не смятам, че имате повод да се срамувате от действията си по време на отделните партии. Искам да призная пред Вас, че изключително много харесвам шахмата, защото този спорт калява характера, възпитава воля за победа и усъвършенства умението за самоконтрол. А всяко едно демократично общество има нужда от решителни и борбени хора.Както може би знаете самият аз съм активен спортист, така че знам колко усилия струва организирането на подобно състезание. Познати са ми и предстартовата треска, трепетът и надеждата за победа.Убеден съм, че Ви предстоят още много титли и победи не само защото ги заслужавате, а и защото не се съмнявам, че можете да ги постигнете. Продължавайте да прославяте името на България по света и да ни правите горди със страната ни.Още веднъж Ви поздравявам за добрата игра. Желая Ви здраве и нови успехи!БОЙКО БОРИСОВ
Новини

БФШ издигна кандидатурата на Силвио Данаилов за президент на ЕШС
28.05.2010
На свое заседание от 28.05.2010 УС на БФШ взе решение да издигне кандидатурата на вицепрезидента на федерацията г-н Силвио Данаилов за президент на ЕШС. Предложението бе прието единодушно и в близките дни ще бъде изпратено официално писмо до централата на Европейският шахматен съюз.
Пълната информация за платформата на кандидата можете да намерите на неговият официален предизборен уебсайт
Открит Шампионат за жени 2024
25.07.2010
От 21-ви до 31-ви юли в гр. Враца се провежда Откритият шампионат за жени за 2024 г. Участват 23 състезателки, между които 2 гросмайсторки и 6 международни майсторки.
Подробна информация и партии на живо на официалния сайт.
До Председателите на ШК
26.03.2010
Българската федерация по шахмат напомня на Председателите на шахматните клубове, че съгласно решение на Управителния съвет от 19 март 2024 г. всички шахматни клубове, членове на федерацията следва до 1 август т.г да отчетат членския си внос и представят списъци на своите членове. На заседанието си от 12 юли т.г. УС на БФ Шахмат реши да бъде публикуван списък на клубовете. В него клубовете са оцветени в три цвята. В зелено са клубовете с редовно членство, с червено - нередовните клубове и с черно - клубовете, на които е дадено условно членство до 1 август т.г да приведат в изправност документацията си. След 1 август т.г. УС на БФ Шахмат ще публикува списък на клубовете, които ще имат право да участват съгласно Устава на федерацията, с право на глас, в предстоящото Отчетно - изборно събрание през януари 2024 г.
Списък на клубовете

ДОП за юноши и девойки
22.07.2010
Във връзка с крайно недостатъчния брой заявки за участие и постъпил протест от водещи шахматни клубове, Държавните отборни първенства (ДОП) за момчета и момичета до 12 год. и ДОП за юноши и девойки до 16 год., които трябваше да се проведат в Старозагорски минерални бани между 1 и 11 август 2024 г. се отлагат за по-късен период. БФ Шахмат ще обяви своевременно мястото и времето на провеждането им.
Писмо от Президента на БФШ до шахматните федерации членки на FIDE
17.06.2010
Във връзка с кандидатурата на Българската федерация по шахмат и курортен комплекс „Албена” за домакини на Олимпиада 2024, Президентът на БФ Шахмат д-р Стефан Сергиев изпрати официално писмо до шахматните федерации, членки на Международната федерация по шахмат - FIDE.
Подробности
Покани за турнири

В тази секция се публикуват пристигнали в БФШ покани за участие в турнири. Желаещите трябва да дадат заявка. Предимство се дава на заявки от ШК.


Варна
18.08 - 24.08
Лагер-сбор на гм Васил Спасов „Варна 2024”

Шахматна мисъл

Брой 3

Брой 4

Брой 5


Шах в училище

Брой 1

Брой 2

Брой 3Връзка с нас
© 2024-2010 ChessBG.com, Всички права запазени
С подкрепата на Chess Mix