Търсене: 


Новини


Курс за треньори по шахмат
19.07.2006
БФШ, сектор “Шахмат” и центърът за Следдипломна квалификация при НСА организират курс за подготовка на треньори по шахмат.

Обучението се провежда задочно, с продължителност 18 месеца, разпределени в 3 семестъра очни занятия. Начало: 1-ви октомври 2024 г.

Таксата за обучение се определя в зависимост от броя на хората.

За справки и записвания: 962 04 58 – Анелия или Ани от Центъра за следдипломна квалификация.



Най-вероятни учебни предмети:



История на шахматните идеи и борбата за световната титла;

Теория и методика на обучението по шахмат;

Учебно-тренировъчни принципи при работа с шахматисти от различна квалификация;

Съдийство и правилознание;

Спортна психология;

Педагогика;

Спортна медицина и хигиена;

Спортен масаж;

Основи на научно-изследователската работа и статистика;

Управление на спорта;

Теория и методика на спортната тренировка;

Теория и методика на физическото възпитание;

История на спорта;

Силова подготовка;

Автогенен тренинг;

Хранене и допинг;

Може да се допълни с тенис, зимни спортове, водни спортове.



Очакваме вашите предпочитания и въпроси към учебната програма.



Радислав Атанасов

тел: 0888 787640

E-mail:baschradi@vip.bg




Новини

5-ти Мемориал Георгиев - Кесаровски
01.09.2006
От 2-ри до 10-ти септември в курортен комплекс Слънчев бряг ще се проведе традиционния Мемориал Георгиев - Кесаровски.
Изготвен е специален сайт на който ще има пълна информация - резултати, класиране, партии. Ще се осъществява и живо предаване на партиите от първите 5 дъски - всеки ден от 16 ч., с изключение на последния кръг, който ще започне в 9 ч.
Официален сайт




Основана е Балканска шахматна федерация
28.08.2006
На 21 август в Атина от официални представители на България, Гърция, Румъния и Турция бе основана Балканска шахматна федерация (BALC). Тя ще има за цел да даде тласък в развитието на шахмата на Балканите и в Югоизточна Европа и да допринася за развититието на добросъседските отношения между страните от региона.
За президент бе избран г-н Йон-Сербан Добротеану, президент на румънската шахматна федерация, за вицепрезиденти г-н Стефан Сергиев, президент на БФ Шахмат и г-н Василис Теодоридис, вицепрезидент на гръцката шахматна федерация. Генерален секретар е г-н Мурат Кюл. Седалището на BALC ще бъде в Анкара, в новата сграда на турската шахматна федерация.
Първото мероприятие на новоучредената федерация е организиране на отборно балканско първенство за момичета и момчета до 16 г. през декември тази година.




ДОП за мъже и жени за 2024 г.
28.06.2006
БФ Шахмат напомня на клубовете, които ще вземат участие в ДОП за мъже и жени (А и Б групи), че съгласно Правилника за състезателните и трансферните права и Наредба 2024, крайният срок за преотсъпване на състезатели в друг клуб е 5-ти септември 2024 г.
До този момент са преостъпени следните състезатели - натиснете "подробности"

Подробности




Курс за треньори по шахмат
19.07.2006
БФШ, сектор “Шахмат” и центърът за Следдипломна квалификация при НСА организират курс за подготовка на треньори по шахмат.
Подробности




Мач Топалов - Крамник през септември
15.04.2006
Световният шампион по шахмат Веселин Топалов и руският гросмайстор Владимир Крамник ще играят един срещу друг през септември, съобщи президентът на Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов.
Двамата ще изиграят 12 партии от 21 септември до 13 октомври в Елиста - столица на автономната руска република Калмикия.
"Днес е исторически ден за нашия спорт! След месеци на консултации с двамата играчи, аз съобщавам, че мачът за световно първенство Топалов - Крамник ще се състои от 21 септември до 13 октомври 2024 година в Елиста. Двамата играчи и техните мениджъри се съгласиха с техническите детайли на мача, който ще бъде в 12 партии и с гарантиран награден фонд от минимум 1 милион щатски долара", се казва в официалното съобщение на президента на ФИДЕ.




Покани за турнири

В тази секция се публикуват пристигнали в БФШ покани за участие в турнири. Желаещите трябва да дадат заявка. Предимство се дава на заявки от ШК.

В момента няма покани


Шахматна мисъл

Брой 3

Брой 4

Брой 5


Шах в училище

Брой 6

Брой 1

Брой 2





Връзка с нас
© 2024-2004 ChessBG.com, Всички права запазени