Търсене: 


Новини


Курс за треньори в НСА
27.03.2010
БФ Шахмат съвместно с Центъра за Следдипломна квалификация организира Курс за треньори по шахмат със средно и висше образование. Курсът се провежда в София, Студентски град, в базата на НСА. Включва около 600 часа, от които 300 – по шахмат, 300 – по 15 други дипломообразуващи и важни за учебнотренировъчния процес предмети – психология, педагогика, теория и методика на спортната тренировка, физиология, спортна медицина, силова подготовка, спортен масаж, кондиционна подготовка, мениджмънт и маркетинг на спорта и др. Предвидена е и стажантска практика. Програмата предвижда материалът да се вземе в рамките на 3 семестъра по около 10 дни за година и половина. Начало на курса – 12 май. Най-вероятно начало на 1-та очна сесия – около 15 юни по договаряне с БФШ. Времето за тази и следващите 2 сесии се договарят с БФШ. БФШахмат поема 45% от таксата за обучение на курсистите при определени условия. Приблизителна цена на таксата за обучение за 1 човек при група от 20 души – около 800 лв. При увеличаване броя на участниците, стойността на таксата за един човек намалява.
Справки и записвания:
baschradi@vip.bg – Радислав Атанасов, ръководител на курса
Записвания:
federation@chessbg.com – Кристиан Ласкаров, съорганизатор, първенец на випуск от НСА

УЧЕБЕН ПЛАН


УЧЕБНА ПРОГРАМА


СПИСЪК НА ЗАПИСАНИТЕ ДО МОМЕНТАНовини

БФШ издигна кандидатурата на Силвио Данаилов за президент на ЕШС
28.05.2010
На свое заседание от 28.05.2010 УС на БФШ взе решение да издигне кандидатурата на вицепрезидента на федерацията г-н Силвио Данаилов за президент на ЕШС. Предложението бе прието единодушно и в близките дни ще бъде изпратено официално писмо до централата на Европейският шахматен съюз.
Пълната информация за платформата на кандидата можете да намерите на неговият официален предизборен уебсайт
2-ри Опен Албена
02.06.2010
От 2-ри до 11-ти юни в к.к. Албена се провежда традиционният вече открит турнир. Участват 80 състезатели от 10 страни, между тях 14 гросмайстори и 17 международни майстори.
Подробна информация и партии на живо
ДОП за мъже и жени - Албена 2024
26.05.2010
От 27-ми май до 2-ри юни в к.к. Албена се проведоха ДОП за мъже и жени. Шампион при мъжете след много оспорвана борба стана ШК Найден Войнов, а със златните медали при жените се окичиха състезателките на ЦСКА. От елитната група при мъжете отпаднаха ШК Лукойл-Нефтохимик и ШК Марица-Пловдив, а новите попълнения са ШК Спартак Плевен XXI и ШК Абритус. При жените отпаднаха ШК Кракра Пернишки и ШК Михаил Тал, а новите участници в елитната група са ШК Виктори и ШК Георги Даскалов.
Подробна информация:
А група мъже
А група жени
Б група мъже
Б група жени
По един мач при мъжете и жените се предаваха на живо.
До Председателите на ШК
26.03.2010
Българска федерация по шахмат уведомява шахматните клубове, членове на БФШ, че съгласно Устава на БФ Шахмат в срок до 1 август 2024 година следва да отчетат годишния си членски внос и да представят списък с членовете си във федерацията. След тази дата списъци на членове и приемане на нови клубове до отчетно – изборното събрание на БФ Шахмат през месец януари 2024 година няма да се приемат!
Руско-Българска детска шахматна академия
30.05.2010
През ваканцията за деца на възраст от 7 до 14 г., от Русия и България на две смени в к.к. Албена ще се проведе детска шахматна академия „ИНТЕЛЕКТИ“ за обучение на деца в малки групи по шахмат, участие във вътрешни състезания и конкурси, отделно за начинаещи и напреднали.
От 16 до 22 юни 2024 г. ще бъде първата смяна, а от 23 до 29 юни 2024 г. втора смяна.
Подробна Информация

Покани за турнири

В тази секция се публикуват пристигнали в БФШ покани за участие в турнири. Желаещите трябва да дадат заявка. Предимство се дава на заявки от ШК.

В момента няма покани


Шахматна мисъл

Брой 1

Брой 2

Брой 3


Шах в училище

Брой 6

Брой 1

Брой 2Връзка с нас
© 2024-2010 ChessBG.com, Всички права запазени
С подкрепата на Chess Mix